-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Denemarken start met zoektocht opvolger F-16

Sinds de jaren ’80 heeft de Deense luchtmacht de F-16 Fighting Falcon in dienst. Op 14 april jongstleden heeft Denemarken het startschot gegeven aan vier vliegtuigbouwers om met een opvolger voor de F-16 te komen. Het New Combat Aircraft Program heeft het verzoek voor RBI (Request for Binding Information) naar Boeing (voor de F/A-18 Super Hornet), Eurofighter (voor de Typhoon), Lockheed Martin (voor de F-35A) en Saab (Gripen E) gestuurd. Dassault welke de Rafale aanbiedt, zou niet zijn benaderd.

De vier vliegtuigbouwers hebben tot juli de tijd om de informatie op te sturen, daarna hebben leden van het New Combat Aircraft Program tot midden 2015 de tijd om een selectie te maken. Deze selectie wordt gebaseerd op een aantal punten, waaronder hoe het toestel geüpgrade kan worden, welke taken het uit kan voeren en wat de onderhoudskosten zijn. Waarschijnlijk zal tussen 2020 en 2024 de opvolger in dienst komen bij de luchtmacht en zal de F-16 na 45 jaar dienst in de Deense Luchtmacht met pensioen gaan.

In 2002 schreef Denemarken zich in voor het Joint Strike Fighter programma, maar Denemarken heeft al aangegeven erg teleurgesteld te zijn in het F-35 programma.

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy