-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in Register

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *

Eerste 747-100 wordt mogelijk gerestaureerd

Het is alweer eventjes terug, maar 45 jaar geleden keek de wereld verbaast toe hoe de Boeing 747 voor de eerste keer opsteeg. Het vliegtuig, genaamd The City of Everett, staat sinds enkele jaren weg te roesten bij het Museum of Flight in de Verenigde Staten. Het museum heeft plannen om dit historische toestel op te knappen en onderdeel te maken van de tentoonstelling. Ook zal het vliegtuig (gedeeltelijk) toegankelijk worden gemaakt voor het publiek, waarbij iedereen de kans krijgt om een kijkje te nemen in dit zeldzame toestel.

De eerste 747 kreeg al snel de bijnaam "Jumbojet" steeg voor de eerste keer op, op 9 februari 1969. Ruim 20 airlines hadden toen al toezeggingen gedaan voor dit nieuwe, gigantische, vliegtuig. De eerste airline die het vliegtuig in ontvangst nam was het Amerikaanse Pan American World Airways. Met een capaciteit dat ruim 2x zo hoog lag als de Boeing 707 en de DC-8 werd vliegen opeens een stuk betaalbaarder en konden ook de gewone burgers reizen met het vliegtuig.

Het Museum of Flight is een van de grootste luchtvaartmusea ter wereld. Het toont een groot aantal historische vliegtuigen, waaronder de Concorde, de SR-71 Blackbird en het prototype van de Boeing 707. De restauratie zal ter plekke worden uitgevoerd. De werkzaamheden zullen deze zomer beginnen en omvatten onder andere zandstralen, restauratie en het opnieuw beschilderen. Als detail zullen ook alle logos van de airlines worden toegevoegd die in 1969 ook op de romp waren aangebracht. 

Het museum heeft een aparte pagina geopend waarop iedereen een donatie kan doen om de eerste "Queen of the Skies"  op te knappen. Klik HIER om een donatie te doen.

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy