-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in Register

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *

FlyBe breidt uit op Londen City, gaat concurrentie aan met British Airways

LONDEN - De Britse luchtvaartmaatschappij FlyBe breidt aanzienlijk uit op de Britse markt. De luchtvaartmaatschappij maakte bekend aan basis te openen op Londen City en hiermee naar ten minste vijf bestemmingen te willen vliegen. Hiermee gaat het de concurrentie aan met British Airways, dat tientallen bestemmingen aandoet vanaf Londens zakenluchthaven. FlyBe heeft plannen om 4x per dag naar Edinburgh en Dublin te vliegen en 3x per dag naar de Noord-Ierse hoofdstad Belfast en Exeter. Daarnaast heeft het ook plannen om twee keer per dag naar de Schotse plaats Inverness te vliegen. De nieuwe routes zorgen voor een half miljoen extra passagiers voor Londen City Airport. Ook heeft de Britse luchtvaartmaatschappij toeristische bestemmingen op haar lijstje staan, onder andere in Frankrijk en Spanje.

Londen City handelde vorig jaar 3,4 miljoen passagiers af en dit aantal moet in 2023 zijn verhoogd tot 6 miljoen. De luchtvaartmaatschappij is gelegen in de Docklands, het zakencentrum van Londen en is geliefd onder zakenreizigers en de lokale bevolking. Slechts een beperkt aantal vliegtuigen mag starten en landen vanaf de slechts 1500 meter lange start- en landingsbaan. FlyBe gaat de routes uitvoeren met Embraer en Bombardier DASH-8Q400 vliegtuigen.

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy