-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

3D printen levert luchtvaartsector miljardenbesparing op

Vliegtuigmaatschappen kunnen veel geld besparen door veiligheidsgordels te produceren aan de hand van 3D printing technologie. Dit blijkt uit een nieuwe studie van Roland Berger. Zo kan een vliegtuigmaatschappij bijvoorbeeld alleen al per Airbus A380 rond de €2 miljoen besparen. Veel bedrijven bemerken al de voordelen van 3D-printen in vergelijking met conventionele methoden. Door middel van 3D printing kunnen geometrische vormen worden vervaardigd die niet geproduceerd kunnen worden via conventionele methodes. Nu is het nog vrij duur om met 3D printers metalen objecten te printen, maar de komende jaren zal metaalprinten zo’n 65% goedkoper worden.

Door het aanpassen van de vorm kunnen productontwerpen door middel van 3D-printen worden geoptimaliseerd, waardoor de producten een stuk lichter worden. Het potentieel van de techniek is met name voor de medische technologie, de auto-industrie maar ook de luchtvaart zeer groot. Dankzij 3D-printen kunnen vliegtuigfabrikanten bijvoorbeeld het gewicht van veiligheidsgordels verlagen van 155 naar 70 gram. Dit lijkt een kleinschalige verbetering, maar het bespaart meer dan drie miljoen liter kerosine of €2 miljoen over de totale levensduur van een Airbus A380 vliegtuig. Dat komt neer op een besparing van 45.000 Liter per kg per levensduur, oftewel tien ‘gratis’ volle tanks van 323.546 Liter*. Lees verder

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy