-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in Register

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *

Slechts drie Dreamliner bezoeken aan Schiphol in 4 jaar, maar binnenkort komt de PH-TFK

Het droomvliegtuig van Boeing, de 787 Dreamliner heeft de afgelopen vier jaar slechts drie bezoeken gebracht in drie verschillende kleuren maar daar komt binnenkort toch echt verandering in. Hoewel Londen, Parijs en Frankfurt al langer dit technologische hoogstandje dagelijks verwelkomen, blijven airlines op Schiphol bewust met andere toestellen vliegen.

Op 4 juni neemt ArkeFly, onderdeel van het Duitse TUI Group, de eerste van drie machines in ontvangst. De PH-TFK zal de oudste 767 vervangen en wordt de eerste weken ingezet op Europese bestemmingen om ervaring op te doen. Vanaf juli zal het toestel zijn dagelijkse ronde doen naar het Caribisch gebied waar het allereerst Curacao zal aandoen, gevolgd door Aruba en Bonaire op andere dagen. Passagiers zullen met het nieuwe toestel te maken krijgen met een geheel nieuw comfort, betere luchtkwaliteit en een rustiger omgeving door gebruik te maken van led-verlichting. 

Op 5 november had Schiphol de eer om het prototype van de 787 te verwelkomen. Boeing vloog met dit vliegtuig door Europa en bezocht Schiphol. Voor spotters was er helaas weinig te zien omdat het toestel arriveerde in de avond en in de vroege ochtend weer vertrok. Op het moment van bezoeken had Air France-KLM nog geen bestelling geplaatst en mogelijk dat hier dus het een en ander is besproken. 

Bijna twee jaar hierna besloot het Amerikaanse United om de Dreamliner in te zetten op een testvluchten naar onze hoofdstad. Zij gaf aan later dat jaar dagelijks tussen het Texaanse Houston en Amsterdam te willen vliegen. Vanwege problemen met de productie dat leidde tot vertragingen werd deze datum verschoven naar februari. Enkele weken hiervoor werd het programma getroffen door een reeks incidenten waarbij de lithium-ion accu tot 2x aan toe vlam vatte. Omdat het ging om een nieuw vliegtuig werden alle Dreamliners wereldwijd aan de grond gezet en kreeg de 787 al snel de bijnaam "nightmare-liner". De problemen waren gelukkig snel opgelost maar United had haar plannen wederom bijgeschaafd en zette de grotere 777-200 in op vluchten van en naar Amsterdam.

Recentelijk nog bracht een toestel van de Poolse luchtvaartmaatschappij LOT - Polish Airlines een onverwachts bezoek. Het toestel was onderweg van New York naar Warschau toen een passagier onwel werd en de vlucht uitweek. Voor spotters een zeer aangename verrassing en een mooie afwisseling op de dagelijkse Embraers die worden ingezet. Voor de airline maar vooral voor de betreffende passagier en passagiers een minder fijne ervaring natuurlijk. Nadat de passagier van boord was gehaald en naar een ziekenhuis in de buurt was gebracht, vloog de 787 verder naar de Poolse hoofdstad.

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy