-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in Register

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *

De nationale luchtvaartmaatschappij uit Bahrein, Gulf Air, overweegt om toe te treden tot een alliantie als onderdeel van haar toekomstplannen. Dit maakte de directeur van Gulf Air, sjeik Khalid bin Abdulla Al Khalifa bekend gedurende het presenteren van de jaarlijkse cijfers. Gulf Air lijdt al jaren verlies maar wist de prestaties vergeleken met het afgelopen jaar met 52% te verbeteren. Het verlies wordt mede mogelijk gemaakt door de grote concurrentie met luchtvaartmaatschappijen Emirates, Etihad Airways en Qatar Airways uit de buurlanden. Met het bekendmaken van de nieuwe cijfers, zal Gulf Air ook haar aanwezigheid sterk verbeteren door het openen van nieuwe routes.

Welke dat zijn, werden niet bekend gemaakt maar deze zullen in het Midden-Oosten, Afrika en Noord-Amerika zijn. Ook worden mogelijkheden bestudeerd om het aantal bestemmingen via codeshare overeenkomsten te vergroten. In 2000 werden al gesprekken gevoerd met onder andere Star Alliance en Oneworld maar dit leidde niet tot de toetreding tot een alliantie.

De vloot van Gulf Air bestaat uit A320s, A321s en A330-200s. Voor regionale bestemmingen worden ondermeer Embraer 170s en grotere Embraer 190s ingezet.

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy