-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in Register

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *

Nieuwe terminal T2 geopend op Londen Heatrow

LONDEN - De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij United Airlines heeft vandaag de eer gekregen om als eerste luchtvaartmaatschappij de vernieuwde terminal T2 op de Londense luchthaven Heatrow te gebruiken. De afgelopen jaren is ruim USD3,8 miljard geïnvesteerd om het gebouw te moderniseren en optimaliseren voor Star Alliance luchtvaartmaatschappijen. Een groot aantal andere maatschappijen dat nu nog gebruik maakt van Terminals 1, 2, 3 en 4 zal de komende maanden worden overgeplaatst zodat alle 23 Star Alliance leden vanuit een terminal vertrekken. Onder deze airlines vallen onder andere LOT Polish Airlines, Asiana Airlines, Air New Zealand, SAS, Egyptair, All Nippon Airways, Thai Airways en Air Canada. Tot en met 1 juli zal het gebouw slechts beperkt worden gebruikt om vertragingen te voorkomen zoals het geval was bij Terminal 5 enkele jaren terug. Honderden vluchten werden toen vertraagd en duizenden passagiers kwamen op de bestemming aan zonder bagage.

Terminal 2 is 522 meter lang, heeft een eigen parkeerplaats en wekt haar eigen energie op. Passagiers hebben de keuze uit 52 winkels en 17 restaurants. Met het vernieuwde gebouw zegt de Londense luchthaven haar passagiers nog beter van dienst te kunnen zijn. Het gevaarte werd in 1955 geopend en heette toen 'Europa Building' en was ontworpen om ongeveer 1,2 miljoen passagiers te verwerken per jaar, en niet de 8 die het de afgelopen jaren te verduren kreeg.

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy