-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in Register

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *

Boeing 787-9 goedgekeurd door FAA en EASA

EVERETT - Vliegtuigbouwer Boeing heeft van de Amerikaanse Federal Aviation Administration het certificaat van luchtwaardigheid gekregen voor de nieuwe 787-9. Hierdoor krijgt de vliegtuigbouwer officieel groen licht voor de levering van het eerste toestel, dat voor september staat gepland aan Air New Zealand, later gevolgd door All Nippon Airways en United. De 787-9 is iets groter dan het basismodel, de 787-8 en tot dusver zijn maar liefst 413 van deze vliegtuigen besteld door 26 verschillende klanten, onder andere Air France en KLM. Hierdoor is deze versie goed voor 40% van de gehele Dreamliner productie. Vorig jaar, op 17 september, koos de grotere versie voor de eerste keer het luchtruim waarna gedurende 1500 uren het toestel is goedgekeurd. Het Europese luchtvaart consortium EASA heeft ook ingestemd met het afgeven van het certificaat. 

De Boeing 787-9 is circa 6 meter langer en kan hierdoor zo'n 280 passagiers vervoeren in drie verschillende klassen, tegen 'slechts' 242 in de kleinere versie. Echter ligt het vliegbereik aanzienlijk hoger, doordat Boeing de afgelopen jaren ervaring heeft opgedaan met composietmaterialen. Vliegtuigbouwer Boeing ontwikkeld een nog grotere versie, de 787-10, die maximaal 323 passagiers kan vervoeren in 3 klassen. Hiervoor is nog geen datum gepland voor de eerste levering.

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy