-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in Register

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *

MD-11 en Dreamliner zaterdag aanwezig op Open Dagen

SCHIPHOL - Luchtvaartmaatschappijen KLM en Arke zullen aanstaande zaterdag zorgen voor spectaculaire fly-by's tijdens de airshow van de Luchtmachtdagen op vliegbasis Gilze-Rijen. Arke's nieuwe Boeing 787-8 Dreamliner zal tijdens haar demonstratie worden onderschept en begeleid door F16's en KLM stuurt één van haar laatste MD-11's naar Gilze-Rijen om samen met de KDC-10 van de Luchtmacht voor fly-by's te zorgen. Bovendien zullen aan het eind van de middag zieke en gehandicapte kinderen, samen met de Noord-Hollandse astronaut André Kuipers, voor een speciaal Stichting Hoogvliegers-evenement aan boord van de MD-11 gaan en via een mooie omweg boven Nederland naar Schiphol worden gebracht.

De MD-11 van KLM is een driemotorig passagiersvliegtuig dat dit jaar wordt uitgefaseerd. Van de laatste MD-11 van de maatschappij wordt naar verwachting in oktober of november afscheid genomen. KLM is momenteel de enige luchtmaatschappij ter wereld die het toestel nog gebruikt voor passagiersvervoer. De MD-11's worden volgend jaar vervangen door Boeing 787 Dreamliners.

Arke heeft al een Dreamliner die ze twee weken geleden in Seattle hebben opgehaald. Het toestel is zuiniger, heeft grotere ramen dan andere passagierstoestellen en is grotendeels gemaakt van composiet. Het vliegtuig produceert minder lawaai en de luchtdruk in het toestel is ook hoger dan gemiddeld. Hierdoor vermindert de vermoeidheid van de passagiers.

Bron: RTV Noord-Holland

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy