-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Eerste ARJ-21 voor luchtvaartmaatschappij maakt maiden flight

SHANGHAI PUDONG - De Chinese vliegtuigfabrikant Comac is enige tijd geleden begonnen aan de assemblage van de eerste ARJ-21 die bestemd is voor een luchtvaartmaatschappij. Het tweemotorige toestel is het eerste passagiersvliegtuig dat in China is ontwikkeld en gebouwd, en ligt inmiddels door een reeks vertragingen al ruim 2 jaar achter op schema. Vorige week woensdag (18 juni) maakte deze ARJ-21-700, bestemd voor het eveneens Chinese Chengdu Airlines, de eerste vlucht. Vliegtuigfabrikant Comac verwacht dit jaar nog het typecertificaat te ontvangen, waarna het betreffende toestel begin 2015 zal worden afgeleverd. Chengdu Airlines heeft 30 machines besteld.

Comac heeft vier prototypes gebouwd waarmee ruim 1500 uur is gevlogen, verspreid over 280 testvluchten. De ARJ-21 is een nieuw vliegtuig dat ontwikkeld is voor de regionale markt. In twee klassen kunnen ongeveer 78 passagiers plaatsnemen. Comac zal ook een grotere variant bouwen die als ARJ-21-900 zal worden gecertificeerd. Dertien verschillende luchtvaartmaatschappijen en leasemaatschappijen, waaronder Xiamen Airlines en Lao Airlines, hebben orders geplaatst voor 309 vliegtuigen.

Comac ARJ-21 prototype - Weimeng
(C) Weimeng

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy