-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in Register

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *

Bombardier komt mogelijk met combi variant Dash-8Q400

De Canadese vliegtuigbouwer Bombardier kondigt mogelijk binnenkort een nieuwe versie aan van de succesvolle Dash-8Q400. Het zou gaan om een combi versie die naast 50 passagiers ook 4100 kg vracht mee zou kunnen nemen. South African Airways zou al haar interesse hebben getoond en de nieuwe versie zou ook de interesse hebben gewekt bij diverse luchtvaartmaatschappijen uit Azië. 

De Dash-8Q400 is een tweemotorig turbopropvliegtuig dat uiterst succesvol is. Ruim 400 toestellen zijn geleverd aan ruim 20 verschillende klanten, waarvan het Britse FlyBe en het Canadese Westjet een van de grootste gebruikers is. Het vliegtuig is standaard leverbaar in een configuratie met 70 stoelen maar lanceerde vorig jaar een versie met 86 zitplaatsen. Om dit mogelijk te maken heeft Bombardier enkele wijzigingen doorgevoerd. De eerste vlucht werd afgelopen week gemaakt en na certificatie zal deze worden geleverd aan Nok Air uit Thailand. 

Wanneer leveringen van de combi van start zouden kunnen gaan is nog niet bekend.

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy