-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in Register

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *

In totaal 196 lichamen weggehaald van rampplek MH17

KIEV - De lichamen van 196 inzittenden van het Maleisische rampvliegtuig zijn weggehaald van de plek van de crash en volgens berichten aangekomen op het station van Torez. De lichamen zijn zaterdag met vrachtwagens weggehaald. De lijken werden in zakken op elkaar gestapeld. Dat meldt ANP-fotograaf Pierre Crom die er ooggetuige van was. Bij de ramp kwamen alle 298 inzittenden van Malaysia Airlines vlucht 17 om het leven. Onder de doden zijn 193 Nederlanders.

De separatisten zelf gaven zondag aan dat ze tientallen lichamen hebben weggehaald. Die zouden zijn overgebracht naar de stad Donetsk. "Daar blijven ze tot de komst van deskundigen", zei rebellenvoorman Sergej Kavtaradze. Een Oekraïense regeringswoordvoerder zei dat de separatisten 38 lichamen naar een ziekenhuis in Donetsk hebben gebracht. Hij wist niet waar de andere lichamen waren. Torez ligt op 15 kilometer van de rampplek. De stoffelijke overschotten zouden naar Ilovaisk worden overgebracht. Die plaats ligt verder naar het oosten, richting de grens met Rusland. De eindbestemming is niet bekend.

Als er inderdaad 196 lichamen zijn geborgen, worden 102 inzittenden nog vermist. De hulpdiensten zoeken in een groot gebied naar wrakstukken, lichamen, eigendommen van de slachtoffers en naar andere spullen. Het zoekgebied is uitgebreid van 25 naar 34 vierkante kilometer. Ook duikers zijn ingezet, om in een meer te zoeken. Door de omgang met de lijken neemt de internationale woede toe. "Walgelijk", zei premier Mark Rutte zaterdag. In Australië, waar veel slachtoffers vandaan kwamen, groeit de roep om Poetin te weren van een grote internationale top later dit jaar. De Britse premier David Cameron wil dat Europa zich harder opstelt tegen Rusland. "Als president Poetin zijn omgang met Oekraïne niet verandert, moeten Europa en het Westen onze omgang met Rusland veranderen", schreef hij in de krant The Sunday Times.

Volgens Oekraïne steunt Rusland ook na de crash de separatisten, die het vliegtuig uit de lucht zouden hebben geschoten. Moskou blijft zware en andere wapens naar de rebellen sturen, verklaarde Kiev zondag.

Bron: ANP / Luchtvaartnieuws

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy