-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Singapore Airlines' lanceert Indiase airline onder de naam: Vistara

De luchtvaart in India is voor buitenstaanders nogal berucht. Neem het voorbeeld aan Kingfisher, dat premium service aan passagiers wilde bieden voor een laag prijsje. Het resultaat: een totaal afgeslankte luchtvaartmaatschappij met moeite om te overleven. En de nationale luchtvaartmaatschappij Air India? Met een kapitaalinjectie van enkele miljoenen dollars en een herstructureringsproces wist ze dan na enkele pogingen toch toe te treden tot een alliantie, Star Alliance in dit geval. En Jet Airways, daar ging het jarenlang zeer goed mee. Tot van de week bekend werd dat Jet Airways haar dochterbedrijf Jet Konnekt te koop zet omdat deze airline toch niet de resultaten behaald waarop het moederbedrijf gehoopt had. Sterker nog, sinds maart 2008 schrijft dit bedrijf uitsluitende rode cijfers en lopen de verliezen maar verder op. Maar, met ruim 1 miljard inwoners heeft India zeer veel potentie maar is het lastig om als buitenlandse maatschappij je hier te vestigen. Het heeft ook nog eens zes jaar geduurd nadat Singapore Airlines de eerste commerciële vlucht uitvoerde met een A380, dat deze superjumbo naar luchthavens in India mocht gaan vliegen. Vooral Emirates en Lufthansa lijken deze kans aan te grijpen en op deze manier de exclusieve slots op de overvolle luchthavens beter te benutten.

Singapore Airlines probeert al jaren de Indiase markt te betreden en heeft nu de manier gevonden: de oprichting van Vistara, een prijsvechter dat 49% in handen is van Singapore Airlines en 51% in handen is van het Indiase bedrijf Tata Sons. Maar met een markt die de afgelopen 7 jaar al ruim $10 miljard verlies heeft geleden neemt Singapore Airlines een riskante stap. Vistara Airlines munt het voornamelijk op zakenreizigers, de bereid zijn meer te betalen voor hun ticket bij een luchtvaartmaatschappij die premium service zeer belangrijk vindt. En dat is nu net wat de twee partners voor ogen hebben. De plannen zijn om het komende jaar twee A320 toestellen aan de vloot toe te voegen en de komende jaren uit te breiden naar 20 machines. Ook het aantal bestemmingen wordt uitgebreid, maar zal beginnen met zes. Maar de concurrentie is groot, nu Etihad Airways een aanzienlijk aandeel in Jet Airways heeft genomen, en heeft aangekondigd Jet Konnekt te hervormen naar een premium airline. Maar ook AirAsia uit buurland Maleisie heeft de markt betreden als AirAsia India en biedt zeer aantrekkelijke ticketprijzen maar met een prijsvechter service.

Vistara Airlines zal in New Delhi (DEL) haar hoofdkantoor opzetten en vanaf oktober vluchten uitvoeren naar onder andere Mumbai, Bangalore, Ahmedabad, Hyderabad, Srinagar, Patna en Chandigarh.

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy