-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in Register

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *

Het Duitse TUI Fly, ooit de oprichter van de succesvolle TUI Group, begint langzaamaan haar vloot te transformeren van gele toestellen naar hetzelfde kleurenschema als de rest van de luchtvaartmaatschappijen binnen deze groep. Daarnaast installeert zij ook de nieuwe, brandstofbesparende Splitted Scimitar Winglets op haar 737-800 vloot, om het brandstofverbruik verder terug te bringen. Enkele jaren terug al werd door het moederbedrijf besloten dat alle maatschappijen binnen de groep hetzelfde uiterlijk en service zouden moeten krijgen. Vorig jaar werden de Boeing 737-800s en 767-300ERs van ArkeFly al onder handen genomen en voorzien van het nieuwe jasje, dat onder spotters bekend staat als 'Dolphin colours'. 

Dat de vliegtuigen er van binnen en buiten hetzelfde uitzien heeft grote voordelen. Arke en de Belgische partner Jetair beginnen met het aanbieden van gezamenlijke vliegreizen naar Florida, waarbij in een driehoek wordt gevlogen. Vanaf Amsterdam zet het toestel eerst koers naar Brussel, om hier Belgische toeristen en vakantiegangers op te pikken voor de reis naar de Verenigde Staten. Doordat de service en alle airlines dezelfde eenzelfde vloot onderhouden, kan er eenvoudig geswitcht worden.

Overigens heeft de Franse tak, Corsairfly, wel een ander kleurenschema en zij richt zich uitsluitend op longhaul vluchten naar het Caribisch gebied waarbij gebruik wordt gemaakt van Airbus A330s en Boeing 747-400s. Deze toestellen opereren vanaf Parijs Orly.

Oud kleurenschema

Nieuw kleurenschema
Boeing 737-800 Splitted Scimitar Winglets TUI Fly (C) Jeroen van Norden
(C) Jeroen

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy