-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in Register

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *

Israel Aerospace Industries biedt 767 tanker aan Polen aan

TEL AVIV/WARSCHAU - Israel Aerospace Industries (IAI) heeft een Boeing 767 aangeboden aan de luchtmacht van Polen dat in staat is om haar eigen jachtvliegtuigen in de lucht bij te tanken. Hiervoor is een Boeing 767-300ER, die voorheen vloog voor een luchtvaartmaatschappij, omgebouwd en voorzien van de nodige apparatuur. Zo is er een tankboom geïnstalleerd aan de achterzijde, maar zal het ook mogelijk zijn om twee extra vliegtuigen van brandstof te voorzien door middel van een hoise systeem; een soort brandstofslang die in lucht wordt uitgerold. Hierdoor is het mogelijk om tot drie vliegtuigen tegelijkertijd bij te tanken. De Poolse luchtmacht gebruikt hier momenteel een C-17 Globemaster voor die namens de Europese Unie beschikbaar is gesteld.

De Poolse luchtmacht telt ongeveer 50 Lockheed Martin F-16s en 70 Mikoyan-Gurevich MiG-29s en Sukhoi Su-22 jachtvliegtuigen. Allen zijn in staat om in de lucht van extra brandstof te worden voorzien. Dit is vooral essentieel bij trainingen en wanneer grote afstanden worden afgeleverd, bijvoorbeeld wanneer deze machines op missie gaan. De Boeing 767-300ER zal een moderne glass-cockpit krijgen en een verdegingssysteem, waarschijnlijk flares, waarmee hittezoekende raketten kunnen worden geweerd.

Onder andere de Chileense, Italiaanse en Japanse krijgsmachten vliegen al met een tankerversie van de succesvolle 767. Ook de Amerikaanse krijgsmacht heeft het type besteld waarmee de verouderde KC-767s mee zullen worden vervangen. Bij de USAF wordt de tankerversie bekend als KC-46.

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy