-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in Register

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *

Embraer toont eerste KC-390

GAVIAO - De Braziliaanse vliegtuigbouwer Embraer heeft dinsdag 21 oktober het prototype van de KC-390 getoond. Het vliegtuig, een tweemotorige hoogdekker, is het grootste vliegtuig dat Embraer tot dusver heeft gebouwd. Dit transportvliegtuig is in staat ruim 64 soldaten of 21 ton vracht te vervoeren en kan in de lucht ook andere vliegtuigen van brandstof voorzien (Air-To-Air Refuelling). De KC-390 is uitermate geschikt voor transporttaken, maar ook voor Search and Rescue (SAR) taken, het bestrijden van bosbranden en zal slechts een korte landingsbaan nodig hebben voor het opstijgen en landen. Het toestel is besteld door de strijdkrachten van Argentinië, Brazilië, Chili, Colombia, Portugal en Tsjechië. Qua grootte lijkt de KC-390 op de Hercules en de A400M van Airbus. Een groot verschil is echter het gebruik van straalmotoren voor een hogere kruissnelheid. 

Twee IAE V-2500 motoren, dezelfde die de succesvolle A320 voortstuwen, zorgen voor een maximum snelheid van ruim 850 km/u bij een vliegbereik van 4800 kilometer. Het project werd enkele jaren geleden aangekondigd en is samen met de Braziliaanse luchtmacht opgezet. Zuid-Amerikaanse landen zijn de laatste jaren hun krijgsmachten flink aan het moderniseren. Tankvliegtuigen zijn echter zeer prijzig in aanschaf en er zijn slechts drie alternatieven beschikbaar: De KC-330 van Airbus (gebaseerd op de Airbus A330-200), de KC-46/KC767 van Boeing (gebaseerd op de Boeing 767-200ER) en de IL-76 van het Russische Ilyushin. 

Embraer zal de komende maanden druk bezig zijn om dit multifunctionele vliegtuig vliegwaardig te maken en voor te bereiden op de eerste vlucht. Deze vindt naar verwachting nog voor het einde van het jaar plaats. 

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy