-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Air Berlin moet herstructureren, gaat voor een Airbus vloot

DUSSELDORF - Een van Duitslands grootste luchtvaartmaatschappijen, Air Berlin, heeft de afgelopen jaren het verlies steeds verder zien oplopen. Reden hiervoor zijn de opkomst en zware concurrentie van prijsvechters zoals Easyjet en Ryanair. Maar ook vanuit eigen land komt er steeds meer concurrentie van Lufthansa dochter Germanwings en chartmeraatschappij Tui Fly. Gisteren werd bekend dat Air Berlin, dat vorig jaar een groot percentage aandelen verkocht aan Etihad Airways, de komende maanden flink moet bezuinigen. Zo zullen volgend jaar 200 banen verdwijnen en wordt de gehele Boeing vloot wegbezuinigd. 

Het bedrijf telt zo'n 8700 werknemers. Air Berlin vliegt met 9 Boeing 737-700s en 33 grotere 737-800s. Hiervan zijn zeventien eigendom van Tui Fly, dat ze langere tijd heeft geleasat aan Air Berlin. Door de reductie in capaciteit zullen ongetwijfeld ook bestemmingen en routes komen te vervallen. Wel neemt de Duitse luchtvaartmaatschappij 14 A320s over van Alitalia. De vloot van Air Berlin bestaat naast Boeing 737s uit 7 A319s, 24 A320s en 13 A321s. 

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy