-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in Register

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *

KLM voltooit modernisering eerste 777-200ER

AMSTELVEEN - Luchtvaartmaatschappij KLM heeft gisteren de eerste Boeing 777-200ER met het vernieuwde interieur ingezet op een lijndienst. De PH-BQB is naast de nieuwe World Business Class ook voorzien van nieuwe stoelen in de Economy Class. Door gebruik te maken van zogenaamde "slim seats", neemt het gewicht van de stoelen af, wat ten goede komt aan het milieu. Daarnaast zorgen deze nieuwe stoelen voor aanzienlijk meer comfort voor reizigers, omdat er niet langer sprake is van een kastje bij de stoelen. Deze kastjes sturen het Inflight Entertainment Systeem aan. Ook dit systeem is geheel vernieuwd en omvat nu een 9 inch touch screen scherm. Nieuw hierbij is dat passagiers ook onderling met elkaar kunnen chatten. Het systeem is beschikbaar in twaalf talen en telt daarnaast ruim 150 films en 200 series.

De nieuwe World Business Class stoelen zorgen voor extra comfort voor Business Class reizigers. De oude configuratie van 2-3-2 heeft daarbij plaatsgemaakt voor een 2-2-2 indeling. Het Economy Class gedeelte is ook veranderd. Daar waar zij eerst een configuratie van 3-3-3 had, is dezelfde stijl doorgevoerd als bij de grotere 777-300ER, namelijk een 3-4-3 opstelling. Ook biedt KLM vanaf nu meer stoelen in de Economy Comfort Class. 

Een tweede Boeing 777-200ER ondergaat inmiddels ook een renovatie. Verwacht wordt dat eind 2015 alle vijftien machines zijn vernieuwd. Daarna zullen ook de tien grotere 777-300ERs volgen. KLM heeft nog een tweetal 777-300ERs in bestelling staan. Deze zullen worden geleverd in de nieuwe huisstijl. Eerder al werd de nieuwe Business Class ingebouwd bij de Boeing 747s van de maatschappij.

Het vernieuwde vliegtuig werd vrijdagavond al ingezet op een vlucht van Amsterdam naar het Japanse Fukuoka. De luchtvaartmaatschappij zegt dat dit tien dagen eerder is dan gepland. 

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy