-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in Register

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *

SAR Squadron wordt na 55 jaar opgeheven

Als gevolg van het besluit van de Minister van Defensie tot de opheffing van het 303 (SAR) Squadron en haar taken civiel onder te brengen, zullen alle SAR-operaties van de KLu op 1 januari om 12.00 uur, na ruim 55 jaar, ten einde zijn. Naar verwachting zullen dan de 5400 reddingsvluchten zijn volgemaakt!

Op dat tijdstip zal de SAR-taak door NHV vanaf DPatch-303en Helder airport worden overgenomen. Medio juli 2015 zal naar verwachting de RAV zo ver zijn het patiëntenvervoer van defensie over te kunnen nemen. Tot die tijd zal een Cougar van het DHC vanaf de Vliegbasis Leeuwarden deze essentiële taak, 24 uur per dag, voor haar rekening nemen.

Op 15 januari a.s. zal op de Vliegbasis Leeuwarden een ceremoniële plechtigheid plaatsvinden, waarbij om exact 3:03pm door Commandant DHC het vaandel van het 303 Squadron wordt teruggegeven aan de Bevelhebber van de Luchtstrijdkrachten. Deze plechtigheid is alleen toegankelijk voor genodigden.

In de loop van 2015 zullen de drie AB412 worden verscheept naar Peru, waar zij door enkele voormalige SAR-leden vlieggereed worden overgedragen aan de nieuwe eigenaar.

Bron: SAR303sqn

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy