-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in Register

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *

De Japanse fabrikant Mitsubishi Heavy Industries heeft voor de eerste keer de motoren gestart van het nieuwe regionale vliegtuig de Mitsubishi Regional Jet, ook wel bekend als MRJ. Dit gebeurde in Nagoya. Het opstarten van de motor is altijd een belangrijk hoogtepunt voor fabrikanten en is een eerste stap op weg naar de eerste vlucht. De Japanse fabrikant verwacht in het tweede kwartaal de eerste vlucht met de MRJ te maken. Door het starten van de motoren, konden voor het eerst de diverse systemen, zoals air-conditioning, hydraulica en andere systemen worden getest.

De MRJ is een nieuwe regionale jet die plaats moet bieden aan maximaal 2 passagiers. Het vormt hiermee een directe aanval op het Braziliaanse Embraer en Bombardier uit Canada. Naar verwachting is er de komende 20 jaar behoefte aan zo'n 5000 van deze vliegtuigen. Ook in China wordt momenteel hard gewerkt aan een regionaal verkeersvliegtuig, de ARJ-21. De Russen ontwikkelen een iets groter vliegtuig (Irkut MC-21) dat de concurrentie aan moet gaan met de Airbus A320 en de Boeing 737.Mitsubishi Heavy Industries zal ook een kleinere variant ontwikkelen, die plaats moet bieden aan maximaal 78 passagiers.

Het toestel is besteld door ondermeer All Nippon Airways, Japan Air Lines, Eastern Air Lines (VS), Air Mandalay (India), SkyWest (VS) en Trans State Holdings (VS).

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy