-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in Register

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *

Airbus verhoogt productie A320s

TOULOUSE - De Europese vliegtuigbouwer Airbus gaat de productie van de succesvolle Airbus 320-familie verder verhogen. Dit meldde de fabrikant vrijdag. De verhoging moet vanaf het eerste kwartaal van 2017 zijn gerealiseerd. Vorig jaar al maakte het concern bekend in 2017 om per maand 46 van deze machines te leveren. In de twee assemblagefabrieken in Europa, Toulouse en Hamburg, zullen vanaf dat moment 50 A319s, A320s en A321s worden geleverd. De verhoging is noodzakelijk om het gat tussen de huidige A320 en de A320NEO op te vullen.

De A320NEO is een vernieuwde versie waarvan al ruim 2900 toestellen zijn besteld. Verwacht wordt dat deze in het laatste kwartaal van 2015 aan de launch customer kan worden geleverd.

Tegelijkertijd zal Airbus de productie van de huidige A330 juist verlagen van 10 op dit moment naar 9 vanaf eind dit jaar. Hoewel dit vliegtuig nog altijd tientallen bestellingen open heeft staan, verwacht Airbus dat klanten voornamelijk de nieuwe A330NEO gaat bestellen. Om te zorgen dat er in de toekomst geen periode zonder leveringen plaatsvind, acht Airbus het genoodzaakt het aantal levering ietwat terug te schroeven.

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy