-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in Register

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *

Skymark Airlines wordt mogelijk overgenomen door ANA

TOKIO - De nationale luchtvaartmaatschappij van Japan, All Nippon Airways (ook wel bekend als ANA), toonde vorige week serieuze interesse om het eveneens Japanse Skymark Airlines over te nemen. Deze laatste maatschappij, is bankroet na aanleiding van een set tegenslagen en boetes die zij moet betalen. Skymark had een order geplaatst bij Airbus voor de levering van zes A380s maar annuleerde deze bestelling op het moment dat er al twee machines in een vergevorderd stadium van assemblage waren. De boete die daarop is opgelegd kan het Japanse bedrijf echter niet betalen. Daarnaast eiste Intrepid Aviation dat Skymark een boete van $900 miljoen betaalde vanwege contractbreuk.

Nu het vrij zeker is dat ANA Skymark overneemt, zijn ook al een aantal leasecontracten getekend. Zo zal ANA de zes A330-300s van SkyMark opnemen in haar vloot. Een 7e toestel zal daarmee nog worden geleverd die van het Amerikaanse Intrepid Aviation zal worden geleast. Drie overige machines zijn afkomstig van CIT Aerospace.

Volgens sommige geruchten zou All Nippon Airways ook interesse hebben getoond in de zes A380s. Het grootste vliegtuig binnen de vloot is de 777-300ERs waarmee binnenlandse, regionale als lange-afstandsvluchten worden uitgevoerd.

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy