-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Kenya Airways stuurt 777s de laan uit

NAIROBI - De Keniaanse luchtvaartmaatschappij stuurde eerder dit jaar de laatste Boeing 767-300ER met pensioen en verwacht binnenkort ook de 777 uit te faseren. De relatief nieuwe 777-200ERs zijn volgens de maatschappij te groot voor het bedrijf en zijn vanwege de huidige situatie in het land, niet met winst in te zetten vanwege een lage bezettingsgraad. De laatste vlucht staat momenteel gepland voor 18 mei tussen Nairobi en Dubai.

Op steeds meer routes zet de Keniaanse maatschappij haar Boeing 787 Dreamliner in, die is voorzien van 234 stoelen (30 in Business Class en 204 in Economy Class). De luchtvaartmaatschappij heeft overigens ook plannen bekendgemaakt om de drie grotere 777-300ER vanaf oktober uit te faseren. Dit type wordt momenteel gebruikt op vluchten naar Amsterdam, Londen en Peking. De laatste vlucht moet op 26 september plaatsvinden vanuit de Britse hoofdstad. Na deze datum zal de Dreamliner worden ingezet op vluchten naar deze bestemmingen. Vanaf 7 september is de Dreamliner in Kenya Airways kleuren te dagelijks te zien op de vlucht naar Amsterdam. De KQ116 landt omstreeks 16.00 en vertrekt weer om 21.00 als KQ117.

Vanaf september zal Kenya Airways de vierde luchtvaartmaatschappij zijn die met de Dreamliner vanaf Schiphol opereert. De andere drie zijn: Arke, Qatar Airways (vanaf juni) en Xiamen Airlines (vanaf juli). In oktober staat de eerste vlucht van KLM gepland met dit toestel.

(C) Niels Hager

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy