-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in Register

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *

Besluit SLM-vlaggenschip voor verkiezingen

PARAMARIBO - De leiding van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) wil graag de knoop vóór de verkiezingen doorgehakt hebben over het vervangen van haar vlaggenschip, de Airbus 340-300. “De bedoeling is om een nieuwe machine op tijd binnen te hebben vóór oktober, wanneer het contract van de Airbus verloopt”, zegt Gerard Brunings, president commissaris van de SLM, in gesprek met de Ware Tijd. De zogenaamde 'Palulu' behoort sinds december 2009 tot de vloot van het staatsbedrijf en was de vervanger van de Boeing 747. Dit keer is het aanschaffen van een splinternieuw toestel van de gerenommeerde vliegtuigbouwer een optie. "Een eventueel besluit hierover hangt niet af van de huidige moeilijke financiële tijden", zegt Brunings. Hij doelt onder meer op de mogelijkheden van externe financiering via vliegtuigbouwers. Zo'n investering kan wel liggen tussen 150 en 200 miljoen US dollar.

Brunings zegt verder dat het opnieuw huren van een vliegtuig nog altijd een voor de hand liggend optie is. "Grote machines als de 777 met twee motoren zijn gewenst, maar wij voldoen nog niet aan alle eisen hiervoor. Daardoor zullen wij waarschijnlijk genoegen moeten nemen met weer een A340 of een Boeing 747, machines met vier motoren. "Het oude plan om een tweede machine beschikbaar te hebben voor de Mid-Atlantische Route (MAR) is nog niet aan de orde. "Je kan geen tweede machine hebben slechts als back-up voor de MAR. Hij moet ingezet kunnen worden. En nu is er geen ruimte omdat de uren op de route Paramaribo-Schiphol al vol zijn met één machine", zegt Brunings.

Bron: De Ware Tijd

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy