-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in Register

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *

Kabinet onderzoekt Amerikaanse grenscontroles op Schiphol

Als het aan de Amerikanen ligt hoeven reizigers vanuit Nederland naar de Verenigde Staten niet langer uren in de rij voor de grenscontrole op Amerikaanse luchthavens te wachten. De VS wil dat die controles op luchthaven Schiphol worden uitgevoerd. Minister Ard van der Steur meldt woensdag het verzoek van de Amerikanen in behandeling te hebben genomen.

Nu is het zo dat reizigers naar de VS op Amerikaanse luchthavens worden verwelkomd door meterslange rijen bij de grenscontrole. Door zogenoemde preclearance faciliteiten in Nederland op te zetten, waar de controle op Schiphol plaatsvindt, hopen de Amerikanen de wachttijden op hun vliegvelden te beperken. De reiziger komt op die manier als lokale reiziger het vliegveld binnen en ontwijkt daarmee de rijen op het vliegveld.

Van der Steur zegt het voorstel te onderzoeken. Zo wil hij opheldering over de gegevensuitwisseling, wat er gebeurt als een reiziger wordt geweigerd en hoe het zit met de bewaking van Amerikaanse grensbewakers. Ook heeft de bewindsman een reactie van de Europese Commissie gevraagd. De Amerikanen hebben wereldwijd al vijftien preclearance faciliteiten, waaronder een in Aruba, Ierland en de Verenigde Arabische Emiraten. “Het beleid van de Verenigde Staten is er op gericht om het aantal preclearance locaties verder uit te breiden. De Verenigde Staten hebben in dit kader ook andere Europese landen benaderd met het verzoek om preclearance faciliteiten op te zetten”, schrijft Van der Steur.

Vanuit Amsterdam voeren onder ander American Airlines, ArkeFly, Delta Airlines, KLM en United vluchten uit naar zo'n 20 bestemmingen in de VS. 

Bron: Nu.nl

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy