-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in Register

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *

Steeds meer maatschappijen met de Dreamliner naar Schiphol

SCHIPHOL – Op dit moment vliegt alleen Arkefly nog met de Dreamliner vanaf Schiphol naar haar bestemmingen. Maar in december 2015 zijn dat er maar liefst zes. En dat aantal kan in 2016 zelfs nog toenemen. Verschillende luchtvaartmaatschappijen hebben bekend gemaakt dat zijn gaan vliegen op Amsterdam. Zo was al bekend dat Qatar Airways en Xiamen Airlines respectievelijk medio juni en eind juli met de Boeing 787-8 gaan vliegen op Schiphol. En ook was al bekend dat de KLM in oktober haar eerste Boeing 787-9 Dreamliner geleverd krijgt.

Maar eind april maakte Kenya Airways bekend dat zij hun relatief nieuwe triple 7’s gaan uitfaseren omdat deze toestellen te groot zijn voor hun maatschappij. Op dit moment vliegt Kenya Airways nog met de Boeing 777-300ER naar Amsterdam, een vlucht die elke dag wordt uitgevoerd. Vanaf september zal voor de Boeing 777-300ER de kleinere Boeing 787-8 Dreamliner in de plaats komen.

De laatste luchtvaartmaatschappij die bekend gemaakt heeft om te gaan vliegen met de Dreamliner is United Airlines. United Airlines maakte op 9 mei 2015 bekend dat zij vanaf 17 december op de dagelijks vlucht van Houston naar Amsterdam de 787-9 zal gaan inzetten. Op dit moment wordt op de vlucht tussen beide steden nog een Boeing 777-200ER ingezet.

Daarnaast is er een grote kans dat Air Canada in 2017 ook op Schiphol gaat vliegen met de Dreamliner. Air Canada is vanaf 5 juni na bijna 9 jaar weer terug op onze nationale luchthaven. Air Canada heeft aangegeven te willen doorgroeien vanaf de Nederlandse markt. In ieder geval vanaf eind 2017 zal de Canadese luchtvaartmaatschappij de Dreamliner inzetten, maar mogelijk wordt deze datum verder naar voren gebracht. Of Air Canada met de Boeing 787-8 of met de grotere Boeing 787-9 Dreamliner naar Amsterdam gaat vliegen is nog niet bekend.

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy