-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in Register

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *

Spotters Platform Schiphol start actie tot behoud PH-KBX

Het Spotters Platform Schiphol, onder meer bekend van het behoudt van een goede spottersplaats op Schiphol, heeft een nieuwe actie opgezet. Onder leiding van Gertjan Staphorst en Gijs Dreamliner willen zij er voor zorgen dat het regeringsvliegtuig, een Fokker 70, na haar trouwe dienst wordt behouden. Het vliegtuig heeft de toepasselijke naam PH-KBX wat refereert naar Koningin Beatrix. Het vliegtuig vervoert belangrijke leden van de Eerste en Tweede kamer, maar ook leden van de koninklijke familie. Koning Willem-Alexander zit soms zelfs in de cockpit, achter de stuurknuppel, om op deze manier zijn vliegbrevet te behouden. De twee fanatieke spotters zeggen al verschillende partijen te hebben benaderd, waaronder het Aviodrome. Deze partij heeft reeds aangegeven serieus naar het behoud van het toestel te kijken. 

Even een kleine update van Gijs en mij wat betreft deze site. Inmiddels hebben wij de eerste reacties op ons voorstel ontvangen van de door ons benaderde instanties. Minister President Mark Rutte heeft aangegeven dat het onderwerp waar wij hier over praten zich leent voor behandeling door het ministerie van Infrastructuur. Deze zullen binnenkort op ons voorstel terug komen. Het Aviodrome heeft aangegeven eerst intern te willen kijken wat men er van vindt en of er ideeën voor het behoud van de PH-KBX zijn. De Fokker Fanclub, die het Fokker Erfgoed beheert, heeft ons aangegeven op korte termijn verder met ons in gesprek te willen hierover. Ondertussen is ook Nationaal Museum Soesterberg door ons benaderd.

Om op de hoogte te blijven van de actie, klik dan op HIER, je wordt dan doorgestuurd naar de betreffende Facebookpagina.

Fokker 70 regering van Nederland (C) Max Beekman

(C) Max Beekman

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy