-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Malaysia Airlines gaat aanzienlijk veranderen

KUALA LUMPUR - De Maleisische luchtvaartmaatschappij Malaysia Airlines heeft aangekondigd dat zij vanaf volgende week verschillende veranderingen gaan uitvoeren. Zo wordt de naam veranderd, krijgt de maatschappij een ander uiterlijk en neemt Malaysia Airlines komende week afscheid van maar liefst een derde van het personeel. De precieze details worden volgende week bekendgemaakt.

Malaysia Airlines kampt al tijden met verliezen. De financiële situatie van de nationale luchtvaartmaatschappij uit Maleisië was al slecht, maar door de twee grote vliegtuigrampen waarmee Malaysia Airlines werd geconfronteerd in 2014 ging de situatie verder bergafwaarts. In maart 2014 verdween een Boeing 777 van Kuala Lumpur naar Peking van de radar. Tot op de dag van vandaag is er nog niks vernomen van vlucht MH370. Daarnaast werd de wereld op 17 juli 2014 opgeschrikt door het neerhalen van MH17, een dagelijkse lijnvlucht tussen Amsterdam en Kuala Lumpur, eveneens uitgevoerd met een Boeing 777.

De nieuwe topman van Malaysia Airlines, Christopher Muller, heeft bekendgemaakt dat hij van Malaysia Airlines een start-up wil maken. Hij zegt dat hij geen herstart wil maken met Malaysia Airlines, maar een volledige nieuwe luchtvaartmaatschappij wilt oprichten. Tevens maakte hij bekend dat hij heeft geprobeerd om twee van de in totaal zes A380s te verkopen. Naar verluid zou Turkish Airlines interesse getoond hebben om een aantal A380s te leasen, maar dit is nog niet bevestigd. In ieder geval wil Christopher Muller dat de nieuwe luchtvaartmaatschappij met minder vliegtuigen gaat vliegen. Volgens hem zullen in ieder geval de Airbus A330, de Boeing 777-200 en de Boeing 737-800 in de vloot blijven. De toekomst van de rest van de vloot is onzeker.

Het volledige personeel van Malaysia Airlines heeft tevens een brief gekregen waarin vermeld werd dat zij ontslagen zijn. Ook heeft er in de brief gestaan of zijn opnieuw mogen solliciteren bij de nieuwe maatschappij. Wel zullen er voor het personeel dat opnieuw aangenomen wordt andere arbeidsvoorwaarden gaan gelden.

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy