-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in Register

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *

PocketFMS brengt speciale luchtvaart apps op de markt

De PocketFMS Foundation, opgericht in 2007 maar functioneel reeds actief in 2003, wil bijdragen aan het verhogen van de vliegveiligheid. Wij doen dat o.m. door een aantal apps / programma’s op de markt te brengen die de situational awareness van de vlieger verhogen, en het leven qua vliegplanning wat plezieriger, eenvoudiger en waterdichter maken. De oude PocketFMS software wordt nog door duizenden vliegers wereldwijd gebruikt, maar is officieel gepensioneerd. De opvolger heet EasyVFR, en werkt op alle moderne platformen.

Een kleine spin-off van dat EasyVFR is AirspaceAVOID, een veel kleinere en goedkopere app die alleen waarschuwt voor airspaces rondom de vlieger teneinde infringements te voorkomen. Samen met o.a. AOPA, KNVvL, NLR, LVNL en het ministerie / IL&T kunnen we die laatste nu gratis aan de eindgebruiker aanbieden. Doel is uiteraard om zoveel mogelijk vliegers de kans te geven op een zo klein mogelijke kans op een infringement. Een soortgelijk project van ons gaat in de UK inmiddels haar derde jaar in en vindt nog steeds veel bijval.

Daarnaast is ook een NOTAM feed (van EuroControl) ingebouwd. Vliegers kunnen nu een volledige NOTAM briefing krijgen, en de 80% van NOTAMs die voor de VFR vlieger niet interessant zijn eenvoudig verbergen. Hierdoor blijven de wél relevante over, en kan de vlieger daarop focussen. De kans op een NOTAM infringement wordt daardoor ook een stuk kleiner.

Meer informatie, klik dan hier.

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy