-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in Register

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *

Airbus schroeft A320-productie nog verder omhoog

Vliegtuigbouwer Airbus bekijkt de mogelijkheden om de productie van de uiterst succesvolle A320-familie verder te verhogen. De Europese fabrikant heeft momenteel al drie assemblagefabrieken, waarvan één in het Duitse Hamburg, één in het Franse Toulouse en de andere in het Chinese Tianjin. Daarnaast wordt er binnenkort een vierde fabriek geopend in Mobile, in de Amerikaanse staat Alabama. Hoewel de productie het hoogste ligt bij de twee grootste fabrieken in Europa, worden maandelijks vier toestellen vanuit Tianjin geleverd. En ook vanuit de Verenigde Staten moeten straks vier A319s, A320s en A321s van de band rollen.

Gisteren zijn de eerste grote onderdelen per boot uit Hamburg naar de VS verscheept. Vanuit diverse fabrieken in Europa zijn deze per Airbus Beluga naar Hamburg gevlogen om hier op transport te worden gezet. De onderdelen zijn bestemd voor een A321 voor Jetblue met serienummer 6512. Verwacht wordt dat dit toestel in het tweede kwartaal van 2016 wordt geleverd.

Terwijl de fabrikant vorig jaar februari nog aangaf de productie te willen verhogen naar 46 toestellen per maand, nu moet dit nog verder worden opgeschroefd tot maar liefst 60. Wel zal dit enkele maanden in beslag nemen. Momenteel worden zo'n 42 toestellen geleverd aan klanten. Het verhogen van de productie is nodig om klanten niet jaren op hun toestellen te laten wachten. De A320-familie is het bestverkochte narrowbody vliegtuig. Sinds de eerste vlucht in 1989 zijn al ruim 5900 toestellen geleverd aan 400 verschillende klanten. Het consortium heeft daarnaast nog orders voor ruim 4300 A320s, waarvan 2600 voor de nieuwe A320NEO.

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy