-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in Register

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *

Qantas stap dichterbij aanschaf 787s

De nationale luchtvaartmaatschappij van Australië, Qantas (spreek uit als Kantas), heeft een akkoord bereikt met haar vakbonden. Door de overeenkomst lijkt de toekomst van de maatschappij, die moeite heeft vanwege de sterke concurrentie en een aantal andere redenen, weer een stuk zekerder. Qantas plaatste in het verleden al een order voor de Boeing 787-8 Dreamliner voor dochterbedrijf en prijsvechter Jetstar. Maar door het akkoord is de kans op een Dreamliner met een Kangaroo staart ook veel groter.

Diverse bronnen meldden de afgelopen jaren al dat de maatschappij grote interesse had om dit vliegtuig in te zetten op een groot aantal routes. Wel zou Qantas, in tegenstelling tot de prijsvechter, geïnteresseerd zijn in de grotere 787-9. Op de lange termijn sluit de nationale maatschappij een order voor de A350-1000 of de 777X-9 echter ook niet, wat een perfecte vervanger zou zijn voor haar vloot 747-400s.

De long-haul vloot van Qantas bestaat momenteel uit:

  • Airbus A330-200s
  • Airbus A330-300s
  • Airbus A380-800s
  • Boeing 747-400(ER)s

Eerder dit jaar faseerde het bedrijf de laatste Boeing 767-300 uit. Een aantal van deze vliegtuigen zal een tweede leven krijgen bij het Canadese Westjet, dat de vliegtuigen naar Hawaii en Europa wil inzetten.

Voordat de eerste Dreamliners ook daadwerkelijk zullen gaan vliegen voor de Australiërs, zullen er nog wel diverse stemrondes bij verschillende afdelingen plaats moeten vinden.

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy