-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

GECAS eerste klant voor vrachtversie van de 737-800

Leasemaatschappij GE Capital Services (GECAS) heeft aangegeven 20 Boeing 737-800 passagiersvliegtuigen om te willen laten bouwen tot vrachtvliegtuigen. Dit maakte het bedrijf gisteren bekend. Hiermee is een programma om vrachtvliegtuigen te ontwikkelen uit de zeer succesvolle 737-800 versie een feit. Wereldwijd vliegen al zo'n 120 vrachtvliegtuigen rond van de oudere 737-300 en 737-400. De vraag van diverse maatschappijen heeft het leasemaatschappij ertoe gezet dit programma op te zetten, in samenwerking met AEI Aeronautics Engineers Inc, dat de werkzaamheden zal verrichten.

AEI zal deze vliegtuigen volgens het 737-800P2F (passenger to freighter) programma de vliegtuigen voorzien van een versterkte ondervloer en een grote laadklep. De werkzaamheden zullen plaatsvinden in de fabrieken in de Verenigde Staten en China. Naar verwachting zal volgend jaar met de eerste conversie worden begonnen. In 2017 verwachten de twee bedrijven het certificaat van de Amerikaanse (FAA) en Europese (EASA) luchtvaartautoriteiten te hebben ontvangen. 

GECAS heeft een portfolio van ruim 800 vliegtuigen, waaronder zo'n 60 vrachtvliegtuigen. Aan welke luchtvaartmaatschappijen GECAS de vrachtvliegtuigen gaat leasen is nog niet bekend.

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy