-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

JetBlue toont interesse in A321NEO LR

De Amerikaanse prijsvechter jetBlue sluit niet uit dat het een order zal plaatsen voor de nieuwe Airbus A321NEO met vergroot vliegbereik (LR). Dit heeft een manager van de maatschappij zondag gezegd. De luchtvaartmaatschappij vliegt al jaren met de A320 en voegde vorig jaar de eerste grotere A321 aan de vloot toe. De kleinere Embraer 190s worden voornamelijk ingezet op regionale vluchten, maar ook tussen steden met een minder grote vraag. De A321NEO Longer Range zou nieuwe markten kunnen openen, zoals tussen het noorden van de Verenigde Staten naar ondermeer Europa, Los Angeles en Latijns-Amerika. Zo behoort Brazilië tot een van de vele groeimogelijkheden voor het bedrijf.

De A321NEO LR werd begin dit jaar officieel aangeboden. Het toestel heeft een maximaal startgewicht van 93,5 ton en een vliegbereik van ruim 7400 kilometer in een configuratie van twee klassen met 206 stoelen. Ook andere maatschappijen, zoals United Airlines en American Airlines, hebben interesse getoond in dit vliegtuig, dat een goede vervanger voor de 757-200 zou zijn. Vliegtuigbouwer Airbus verwacht in 2019 het toestel te hebben gecertificeerd.

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy