-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in Register

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *

Filipijnen geschrapt van de Europese Zwarte Lijst

BRUSSEL - De Europese Commissie heeft gisteren aangekondigd dat de Filipijnen per direct van de Europese zwarte lijst is gehaald. Deze lijst telt een groot aantal luchtvaartmaatschappijen die geen vluchten mogen uitvoeren naar een bestemming binnen Europa. Daarnaast mogen de vliegtuigen ook niet in het Europese luchtruim komen. De lijst telt een groot aantal landen waaraan de Europese Commissie twijfels heeft wat betreft de vliegveiligheid. Zo staan alle airlines uit Benin, Djibouti, Eritrea en Nepal op deze lijst. Wel is het mogelijk voor individuele maatschappijen om zich te bewijzen. Zo staan de meeste maatschappijen uit Indonesië op deze lijst, maar zijn Garuda Indonesia, AirAsia Indonesia en CitiLink uitgesloten. Wanneer een maatschappij niet op deze lijst voorkomt, betekent dit niet dat het betreffende bedrijf ook daadwerkelijk vluchten zal uitvoeren naar Europa.

Alle luchtvaartmaatschappij uit de Filipijnen stonden sinds 2010 op deze zwarte lijst, waaronder het nationale Philippine Airlines. Het bedrijf toonde echter snel aan dat het alle vliegtuigen naar behoren onderhield en werd snel van deze lijst geschrapt, waarna het vluchten kon uitvoeren naar Londen. Er is ook een tijd sprake geweest dat deze maatschappij interesse had om vluchten naar Amsterdam uit te voeren, maar deze geruchten zijn nooit bevestigd door de maatschappij of door Schiphol.

Nu de Filipijnen zijn geschrapt, telt de lijst 231 luchtvaartmaatschappijen uit 20 landen. Blue Wing Airlines uit Suriname is een van de bedrijven die op deze lijst voorkomt. Daarnaast raadt het Ministerie van Buitenlandse Zaken af om met dit bedrijf te vliegen.

Een klein aantal bedrijven wordt wel toegelaten binnen de Europese Unie, maar ondergaan na elke landing strenge controles. Ook geldt dat slechts een handvol machines op vluchten mogen worden ingezet. Onder andere Iran Air en TAAG Angola Airlines staan onder dit toezicht.

De hele lijst kan via deze link gedownload worden.

Airbus A320 Cebu Pacific (C) Carsten Sekula
(C) Carsten Sekula

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy