-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in Register

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *

B&H Airlines is opgeheven

SARAJEVO - De nationale luchtvaartmaatschappij uit Bosnie en Herzegovina, B&H Airlines, is door de regering van het Balkanland opgeheven. De noodlijdende maatschappij voerde de laatste vlucht al uit op 11 juni, maar zal nu definitief haar vluchtactiviteit stoppen. Het bedrijf werd in 1994 opgericht als Air Bosnia en de huidige naam ontstond in 2005. B&H Airlines heeft de laatste jaren moeite met het betalen van haar rekeningen en zag het aantal bestemmingen steeds verder slinken.  

Zo vloog B&H Airlines vanaf december 2010 driemaal per week vanaf Schiphol naar de Bosnische hoofdstad. Op deze route werden Airbus A319s en ATR-72s ingezet. Echter werd deze route al vrij snel weer opgeheven. De laatste maanden vloog het bedrijf met een enkele ATR-72 tussen Sarajevo, Banja Luka en Zurich.

De Bosnische luchtvaartmaatschappij telde ongeveer 90 medewerkers, welke allen op straat komen te staan. Volgens de regering zou er voor de mederwerkers een alternatieve baan worden gezocht.

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy