-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in Register

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *

SLM vervangt A340 voor nieuwer model

PARAMARIBO - De Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) vervangt de huidige A340-300 genaamd Palulu voor hetzelfde, maar een nieuwe model. Dat heeft de luchtvaartmaatschappij gemeld. SLM is siinds december 2009 eigenaar van de A340-300 die voorheen voor Air France heeft gevlogen. De 21 jaar oude A340 staat regelmatig aan de grond vanwege technische gebreken. Surinam Airways heeft aangegeven het liefste voor een tweemotorig vliegtuig te gaan, maar heeft hiervoor niet het juiste papierwerk dat hiervoor vereist is. Tweemotorige vliegtuigen hebben een zogenaamde ETOPS (Extended Twin Operations) certificaat nodig om in het geval van een motoruitval op tijd naar een alternatieve luchthaven te vliegen. Vanwege de 4 motoren van de A340-300 is dit papierwerk niet vereist.

De vervangende A340 is 16,5 jaar oud en staat momenteel in opslag in Frankrijk. Hiervoor heeft de B-2388 voor China Southwest Airlines gevlogen. Deze maatschappij fuseerde in 2002 met Air China. SLM verwacht in oktober de nieuwe A340-300 in de vloot op te nemen. 

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy