-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

München breidt uit met derde landingsbaan

MÜNCHEN - De duitse luchthaven München, gelegen in de deelstaat Bavaria, mag uitbreiden met een derde start- en landingsbaan. Het vliegveld had in 2014 een verzoek ingediend welke aanvankelijk was afgewezen, maar later alsnog werd goedgekeurd. Door het uitbreiden met een extra start- en landingsbaan kan München Airport het aantal starts en landingen beter controleren en het aantal vliegbewegingen verhogen. Nu al is het vliegveld na Frankfurt Am Main het belangrijkste vliegveld van Duitsland. 

Flughafen München Franz Josef Strauss werd in 1992 geopend en telt twee banen in dezelfde richting (08R/26L en 08L/26R). De nieuwe geplande baan komt in het verlengde van de 08R/26L te liggen en zal volgens de plannen ook 4 kilometer in lengte zijn.

De belangrijkse en grootste luchtvaartmaatschappij die gebruik maakt van het vliegveld, Lufthansa, zegt blij te zijn met het besluit. Vanaf 2016 zal Lufthansa de eerste A350 stationeren op het vliegveld. Flughaven München verwelkomt jaarlijks ruim 40 miljoen passagiers en ziet dit aantal mogelijk stijgen tot 58 miljoen in 2025. 

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy