-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in Register

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *

Xiamen Air overweegt aanschaf extra 787s

XIAMEN - De luchtvaartmaatschappij Xiamen Air uit de SkyTeam alliantie is van plan om vier extra 787 Dreamliners te bestellen bij vliegtuigbouwer Boeing. Daarnaast zou het bedrijf bij deze bestelling ook opties willen nemen op hetzelfde aantal vliegtuigen. De Chinese maatschappij start volgende week een lijndienst naar Amsterdam en plant ook om de Australische markt op te zoeken met de Dreamliners. Het eerste toestel werd in augustus 2013 geleverd en wordt voornamelijk ingezet op binnenlandse vluchten. Boeing heeft inmiddels vijf van de totaal zes bestelde 787s geleverd, allen -8s, welke het kleinste model is dat wordt geproduceerd. De nieuwe lijndienst naar Amsterdam zorgt voor een grote impuls voor de regio, terwijl KLM ook al naar deze bestemming vliegt. Xiamen Air is dan ook van plan om de codeshare overeenkomst met de Nederlandse luchtvaartmaatschappij verder uit te breiden.

Bij een codeshare overeenkomst kunnen twee luchtvaartmaatschappijen hun vluchtnummer plaatsen terwijl slechts één maatschappij de vlucht uitvoert. Door middel van codeshare overeenkomsten kunnen nieuwe bestemmingen worden aangevlogen en hebben passagiers bij bestaande bestemmingen keuze uit andere overstapplaatsen.

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy