-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Azul uit Brazilië mogelijk nieuwe member voor Star Alliance

De Braziliaanse luchtvaartmaatschappij Azul heeft aangegeven in gesprek te zijn met 's werelds grootste luchtvaartalliantie star Alliance. Azul, opgericht in 2008, heeft de afgelopen jaren een flinke groei meegemaakt en telt inmiddels een vloot van ruim 140 vliegtuigen waarmee naar ruim 100 bestemmingen in binnen- en buitenland wordt gevlogen. De vloot bestaat uit een groot deel uit ATR turbopropvlieguigen en regionale vliegtuigen van Embraer. Eind vorig jaar maakte Azul haar intercontinentale debuut naar de Verenigde Staten, een vlucht die wordt uitgevoerd door A330s. Het bedrijf heeft daarnaast nog vijf A350s in bestelling staan, evenals ruim 50 A320NEOs.

Vanuit de steden Campinas, Belo Horizonte en Rio de Janeiro worden dagelijks ruim 300 vluchten uitgevoerd. Brazilië is een belangrijke markt voor Star Alliance, echter is een belangrijk deel weggevallen sinds TAM is overgestapt naar Oneworld. In 2013 kondigde Star Alliance al aan Avianca Brasil een officieel lid te maken. Avianca, een van oorsprong Colombiaanse maatschappij is al eerder toegetreden samen met een groot aantal dochterbedrijven. De Braziliaanse tak is echter een op zichzelf opererende maatschappij zodat Avianca Brasil een eigen toelatingsprogramma moest doorlopen. Op 22 juli 2015 trad deze maatschappij ook daadwerkelijk toe.

Star Alliance telt momenteel 28 volledige leden en 40 dochterbedrijven.

ATR-42 Azul (C) Ruud Bouwknegt

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy