-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in Register

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *

Legendarisch vliegtuig na jaren terug op Schiphol

Geschreven door RTVNH luchtvaartverslaggever Doron Sajet (@dsajet)

SCHIPHOL De Vliegende Hollander keert na jaren terug naar Schiphol. Zeventig jaar geleden was deze DC-4 hét toestel dat Nederland met New York en de rest van de wereld verbond. KLM-gezagvoerder Lars den Hartigh en zijn Flying Dutchman Foundation willen die geschiedenis doen herleven.

Er zijn misschien nog maar drie luchtwaardige DC-4's ter wereld. Een daarvan is een DC-4 die nu nog staat weg te roesten in Johannesburg, Zuid-Afrika. Het toestel, met de historische bijnaam 'De Vliegende Hollander', zal worden opgeknapt en klaar worden gemaakt voor de reis naar huis: Schiphol.

Volgend jaar, 2016, is het jaar dat Schiphol 100 jaar bestaat en het is dan zeventig jaar geleden sinds de Nederlandse luchtvaartindustrie zich begon te herstellen na de Tweede Wereldoorlog. In 1946 was KLM de eerste Europese luchtvaartmaatschappij die een transatlantische verbinding naar New York opzette, met De Vliegende Hollander. De Flying Dutchman Foundation wil "een eerbetoon brengen aan het Nederlandse pioniersschap van toen, nu en de toekomst".

De luchtvaartfanaten van de Flying Dutchman Foundation, onder leiding van KLM Cityhopper-gezagvoerder Lars den Hartigh, hebben de DC-4 gekocht en daarmee gered van de sloophamer. Het komende jaar zullen ze De Vliegende Hollander voorzien de juiste instrumenten en apparatuur. Naar verwachting landt de DC-4 in de zomer van 2016, na een tour door Afrika op Schiphol. Daarna zullen nog vele verre bestemmingen volgen.

Bron: RTVNH.nl

 

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy