-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in Register

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *

FedEx goes back in time en toont interesse in vrachtversie Falcon

De Amerikaanse vrachtgigant Federal Express, ook wel bekend als FedEx, begon in 1973 met het uitvoeren van vrachtvluchten. Hiervoor gebruikte de maatschappij tot vrachtvliegtuig omgebouwde Falcons 20s, gebouwd door het Franse Dassault. Naarmate FedEx steeds verder uitbreidde, werd de vloot uitgebreid en werden grotere toestellen opgenomen in de vloot. Tientallen Boeing 727s, A300s en A310s werden gekocht en hoewel een groot deel inmiddels weer is vervangen door zuiniger 757-200s, 767-300ERs en 777-200LRs, heeft FedEx nog steeds kleinere vliegtuigen in de vloot voor korte vluchten.

Het opereert een kleine vloot ATR-42s, ATR-72s en Cessna Caravans, allemaal turbopropvliegtuigen. Maar gezien tijd van essentieel belang is voor FedEx, bekijkt het Amerikaanse bedrijf of het haalbaar is om opnieuw Falcons aan de vloot toe te voegen. Dit meldde een van Dassaults topmensen. Business Jets van Dassault zijn de laatste jaren een stuk populairder geworden. Het bedrijf ontwikkelde tal van nieuwe types, maar bracht ook verbeterde versies uit. De met straalmotoren uitgeruste Falcons zijn een stuk sneller en verkorten hiermee de levertijd van pakketen wereldwijd. Het is niet bekend in welk type FedEx interesse zou tonen. Wel zou het gaan om een iets groter toestel dan momenteel wordt aangeboden. De Falcons zouden hiermee de verouderde en langzamere ATRs kunnen vervangen.

(c) Ruud Bouwknegt

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy