-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in Register

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *

Militaire DC-9s op Rotterdam vertrekken woensdag en donderdag

Maandag 21 september zijn twee militaire McDonnell Douglas C-9B Skytrains op Rotterdam geland. Beide vliegtuigen vliegen voor de US Marines en zijn de laatste twee van dit type die nog actief zijn binnen de Amerikaanse strijdkrachten. Dit type is een militaire variant van de DC-9-32. De ruim 26 jaar oude toestellen zijn naar Rotterdam gevlogen om deelnemers te brengen die meedoen aan de Nationale Taptoe die van 24 t/m 27 september plaatsvindt. Civiele DC-9s mogen sinds 2002 niet meer vluchten uitvoeren in Europa vanwege strenge geluidsregels.

Maandag 21 september zijn twee militaire McDonnell Douglas C-9B Skytrains op Rotterdam geland. Beide vliegtuigen vliegen voor de US Marines en zijn de laatste twee van dit type die nog actief zijn binnen de Amerikaanse strijdkrachten. Dit type is een militaire variant van de DC-9-32. De ruim 26 jaar oude toestellen zijn naar Rotterdam gevlogen om deelnemers te brengen die meedoen aan de Nationale Taptoe die van 24 t/m 27 september plaatsvind. Civiele DC-9s mogen sinds 2002 niet meer vluchten uitvoeren in Europa vanwege strenge geluidsregels.

Militaire vliegtuigen zijn hier echter van uitgezonderd. Ook zijn de restricties voor nachtvluchten niet van toepassing, omdat militaire vliegtuigen altijd inzetbaar moeten zijn.

Eén toestel zal op 23 september rond 13.00 vertrekken. De tweede C-9B zal naar verwachting op donderdag vetrekken rond het middaguur.

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy