-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in Register

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *

SOFIA - De Bulgaarse chartermaatschappij en ACMI-specialist Bulgarian Air Charter heeft recentelijk een tweedehands A320 in haar vloot opgenomen. Het toestel vloog voorheen voor Cyprus Airways, dat echter vorig jaar failliet is gegaan. Het bijna 24 jaar oude vliegtuig is volgens CH-Aviation op 17 september overgevlogen naar de Bulgaarse hoofdstad. Bulgarian Air Charter opereert een vloot die exclusief uit McDonnell Douglas vliegtuigen bestaat. Naast een dozijn MD-82s wordt een enkele MD-83 gebruikt voor onderdelen.

De A320 is een stuk zuiniger in het brandstofverbruik en is nieuwer, waardoor de operationele kosten zullen dalen. Het binnenhalen van nieuwere vliegtuig is onderdeel van Bulgarian Air Charters moderniseringsprogramma. Onbekend is of alle MD-82s binnen een korte tijd zullen worden vervangen.

Bulgarian Air Charter verhuurt haar vliegtuigen aan derden. Hierbij zorgt het bedrijf voor het vliegtuig, bemanning, onderhoud en de verzekering, zodat het voor de betreffende luchtvaartmaatschappij gemakkelijker is om een vliegtuig te huren. Daarnaast voert de Bulgaarse airline ook vluchten uit namens tal van touroperators.

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy