-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in Register

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *

DUBAI - Luchtvaartmaatschappij Emirates heeft vandaag de laatste lijnvlucht uitgevoerd met de viermotorige Airbus A340-500. Het toestel werd ingezet op vlucht EK641 uit de Afghaanse plaats Kabul. In 2003 werd de eerste A340 verwelkomd. Dit type werd ingezet op lange-afstandsvluchten. Emirates' A340-500s waren voorzien van drie klassen waarin 258 passagiers plaats konden nemen. Omdat steeds meer Boeing 777-300ERs de vloot komen versterken, is de positie van de A340-500s steeds minder belangrijk geworden.

De maatschappij begon al enkele maanden terug met het uitfaseren van de vliegtuigen. Wat er met de toestellen gaat gebeuren is ons nog niet bekend. De vliegtuigen zijn slechts 12 jaar oud, maar de markt voor tweedehands viermotorige vliegtuigen met een dusdanig groot vliegbereik is zeer klein, waardoor de kans op een tweede leven bij een andere maatschappij niet echt groot is. Wel nemen luchtvaartmaatschappijen uit Iran zoveel mogelijk nieuwe vliegtuigen over, omdat zij door sancties geen nieuwe vliegtuigen mogen kopen. Zo nam het Iraanse Mahan Air enkele maanden terug een aantal A340-600s over van Virgin Atlantic uit het Verenigd Koninkrijk.

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy