-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Airbus bouwt 5e fabriek en verhoogt productie A320

TOULOUSE - Vliegtuigbouwer Airbus heeft opnieuw aangegeven de assemblage van het aantal toestellen uit de A320-familie te zullen verhogen. In 2019 moeten maar liefst 60 van deze vliegtuigen worden overgedragen aan klanten. Airbus heeft nu al op verschillende locaties een assemblagefabriek gevestigd, te weten in Toulouse (Frankrijk), Hamburg (Duitsland), Tianjin (China) en Mobile (de Verenigde Staten). Om iedere maand 60 vliegtuigen te kunnen assembleren, zal Airbus een extra fabriek bouwen op de Duitse luchthaven Hamburg Finkenwerder.

Vorige maand opende Airbus de vierde fabriek. Deze is gevestigd in de Amerikaanse staat Alabama. Hier zullen vliegtuigen worden geassembleerd voor klanten uit Noord- of Zuid-Amerika. De fabriek in Tianjin bouwt uitsluitend A319s, A320s en A321s bestemd voor Chinese klanten.

De A320-familie telt vier versies: de A318, de A319, de A320s en het grootste toestel, de A321. Airbus is momenteel in een vergevorderd stadium wat betreft de certificering van de nieuwe A320NEO. Ook de grotere A321NEO en de kleinere A319NEO zullen in deze fabrieken worden geassembleerd. De fabrikant heeft nog orders openstaan voor ruim 5500 vliegtuigen.

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy