-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in Register

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *

Europese Unie: Estonian Air moet EUR85 miljoen terugbetalen

TALLINN - Estland's nationale luchtvaartmaatschappij Estonian Air heeft onterecht EUR85 miljoen steun ontvangen van het land. Dat oordeelde de Europese Commissie gisteren. Het bedrag, plus rente, moet daarom worden terugbetaald. Omdat de maatschappij niet over dit kapitaal beschikt, heeft het bedrijf daarom faillissement aangevraagd. De laatste vlucht wordt vandaag (zondag) uitgevoerd. Alle passagiers die een vlucht voor vandaag, morgen of dinsdag hebben geboekt, worden omgeboekt op alternatieve vluchten. Na deze datum hebben passagiers recht op teruggave van het gehele bedrag wat voor het ticket is betaald.

Het onterecht financiële steun geven aan een maatschappij wordt door de Europese Unie gezien als het verstoren van de vrije markt. Wanneer een bedrijf in financiële problemen zit, mag de staat niet zomaar steun geven.

Estonian Air werd in 1991 opgericht en vloog met een vloot van CRJ-700s en CRJ-900s. Recentelijk werden de Embraer 175s teruggebracht naar de eigenaar. De maatschappij vervoerde dit jaar zo'n 404.000 passagiers.

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy