-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Fokker 100s van Avianca Brazil met pensioen

RIO DE JANEIRO - Opnieuw verdwijnt er een stukje Hollandse nostalgie nu de luchtvaartmaatschappij Avianca Brasil heeft aangegeven morgen de laatste vlucht met de Fokker 100 uit te zullen voeren. De vlucht, welke plaatsvind tussen de steden Brasilia (BSB) en de tweede luchthaven van São Paulo Congonhas (CCH), wordt na dinsdag vervangen door vliegtuigen uit de A320-familie. Bij deze vlucht zijn enkele bekende personen aan boord, waaronder de CEO van Avianca, Jose Efromovich.

Avianca Brazil opereert een moderne vloot welke bestaat uit vliegtuigen uit vliegtuigen uit de A320-familie en A330-200s. Het bedrijf heeft ook A350s besteld waarvan de eerste rond de jaarwisseling zal worden geleverd. De maatschappij had een vloot van acht Fokker 100s die op zowel binnenlandse vluchten, maar ook naar bestemmingen in de regio werden ingezet.

Het is helaas niet bekend wat er met de achter Fokker 100s zal gaan gebeuren. Fokker Services is gespecialiseerd in het vinden van geschikte klanten voor tweedehands Fokker 100s, Fokker 50s en Fokker 70s. Wereldwijd vliegen er nog steeds een groot aantal van deze vliegtuigen rond, waaronder in Afrika, Latijns-Amerika, Europa en Australie.

Bron: CH-Aviation

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy