-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in Register

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *

Heathrow mag pas uitbreiden na milieutest

Een groep Britse parlementsleden vindt dat de Londense luchthaven Heathrow niet mag uitbreiden totdat is bewezen dat het aan de milieu-eisen voldoet. Dat meldt Sky News. Het gaat zowel om vervuilings- als geluidscriteria. Ook willen de politici dat er een verbod komt op nachtelijke vluchten vanaf het vliegveld. Zij melden dit in een rapport van de milieucommissie van het Lagerhuis.

De politiek moet binnenkort een besluit nemen over de aanleg van een derde landingsbaan. Een commissie deed deze aanbeveling eerder dit jaar zodat Heathrow verder kan groeien. De politici willen Heathrow de harde voorwaarden opleggen, omdat de luchthaven anders in ingewikkelde rechtszaken met tegenstanders zou kunnen belanden. De Britse overheid is hier bovendien heel streng over, omdat ook Groot-Brittannië de komende decennia de gestelde doelen op het gebied van de reductie van broeikasgassen moet halen.

In 2014 maakte een recordaantal van 73,4 miljoen reizigers gebruik van Heathrow. Met name vluchten naar opkomende markten als China en Mexico waren in trek. Die lange routes zijn belangrijk voor de positie van Heathrow als internationale overstapluchthaven. Net als Schiphol heeft het Londense vliegveld op dat terrein last van concurrentie van snelgroeiende luchthavens in het Midden-Oosten. Heathrow heeft al jaren nauwelijks ruimte om nog meer vluchten toe te laten, en wil daarom graag uitbreiden met een derde start- en landingsbaan.

Bron: Nu.nl

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy