-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

PGA Portugal wordt TAP Express

LISSABON - Luchtvaartmaatschappij TAP Air Portugal investeert in haar dochterbedrijf PGA. Vanaf 27 maart zal deze maatschappij worden hernoemd naar TAP Express en zullen 17 nieuwe vliegtuigen geleidelijk aan de vloot worden toegevoegd. Het gaat hierbij om acht ATR-72s en negen Embraer 190s. De vloot van PGA bestaat op dit moment uit onder andere Fokker 100s, waarmee vluchten naar tal van Europese bestemmingen worden uitgevoerd.

Volgens TAP zal de capaciteit met 47% worden verhoogd. De ATR-72s zullen 70 stoelen tellen; de grotere Embraer 190s worden voorzien van 110 stoelen. De nieuwe vliegtuigen zijn daarnaast een stuk efficiënter, met een 40% lager brandstofverbruik. De ATR-72 is de stilste en zuinigste turboprop op de markt.

Daarnaast wordt er ook een exclusieve shuttle service opgestart tussen Lissabon en Porto, in het noorden van Portugal. Ieder uur zal er een vlucht tussen beide steden worden uitgevoerd, en vliegtickets zijn beschikbaar vanaf EUR39 per enkele reis. Deze vluchten zullen worden uitgevoerd met de nieuwe ATR-72s, Embraer 190s, maar ook met A320s wanneer de vraag groot is. Er zullen 16 vluchten per dag tussen beide steden worden uitgevoerd.

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy