-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in Register

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *

Boeing verlaagt productie 747-8 tot 1 toestel per twee maanden

CHICAGO - Vliegtuigbouwer Boeing heeft gisteren bekendgemaakt de productie van de Boeing 747-8 opnieuw te verlagen. Door de beperkte interesse vanuit klanten, is het orderboek bijna voltooid. Het verlagen van de productie geeft de fabrikant tijd om nieuwe luchtvaartmaatschappijen te vinden die bereid zijn te willen investeren in de grootste en modernste 747-telg. Momenteel wordt er 1.3 747-8 geleverd, dit aantal zal in maart terug worden gebracht tot slechts 1 toestel per maand. Vanaf september zal er slechts elke twee maanden een 747-8 worden geleverd.

Slechts 51 747-8Is en 70 747-8Fs (vrachtversie) zijn besteld. Bestaande orders voor het Russische Transaero en het Nigeriaanse Arik Air zouden op losse schroeven staan. Momenteel vliegen alleen Air China, Korean Air en Lufthansa met de passagiersversie. Air Bridge Cargo, All Nippon Cargo, Atlasair, Cargolux, Cathay Pacific Cargo, Korean Air en Silkway Airlines zijn de enige maatschappijen die dit type als vrachtvliegtuig inzetten.

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy